top of page

Bildung Platform Nijmegen & MeetUp024

Sinds februari 2017 worden in Nijmegen bijeenkomsten georganiseerd onder de vlag van MeetUp024 waar onderwijsmensen bijeenkomen die van elkaar willen kunnen leren. Op 17 mei jl. was het Bildung Platform Nijmegen voor het eerst ook van de partij. Het thema van de avond was “Durf te dromen. Wat als het wél lukt?”.


Elle Custers en Jan Bransen waren van de partij en vertelden op de zeepkist dat het Bildung Platform Nijmegen er vooral voor en door studenten van MBO, HBO en WO is, en dat het ruimte wil geven aan studenten om relaties met zichzelf, elkaar en de samenleving te ontwikkelen en te verstevigen, om zo te helpen voorkomen dat het onderwijsbestel bijdraagt aan verdeeldheid in de samenleving.

Elle had twee verderkijkdozen weten te regelen, waarmee we deelnemers probeerden te laten kijken naar hoe hun school er uit had kunnen zien als ze op die school niet gemist hadden wat ze daar in feite juist wel hadden gemist.

Het leverde mooie gesprekken op, en ook verrassende foto’s waarvan deze wel de mooiste is.


Het ging tussen de regels door over Bildung, was een mooi voorbeeld van verbinding zoeken, en heeft ook bij MeetUp024 bijgedragen aan het vergroten van de naamsbekendheid van het Bildung Platform Nijmegen.


Volgende keer zijn we er weer!2 weergaven

Comments


bottom of page