top of page

Bildung Expeditie

Bildung Expeditie


Verken hoe jij je wilt verhouden tot jezelf, de ander en de wereld.


Voor: studenten van alle opleidingsniveaus, net afgestudeerd of tussenjaar, die zich samen met anderen persoonlijk willen ontwikkelen.

Aantal: maximaal 15 deelnemers Looptijd: 5 oktober 2019 – 20 januari 2020

Aantal bijeenkomsten: introductieweekend (4 – 6 oktober), 2 avonden per week (maandag en donderdag) en iedere week open community op woensdag.

Studielast: Ongeveer 9 uur per week, waarvan 3 uur eigen investering. Taal: Nederlands

Kosten: €300 (inclusief introductieweekend (overnachting, eten en drinken), 4 optionele excursies, catering tijdens de bijeenkomsten, locaties, gastsprekers en onderwijsmateriaal).

Deadline voor aanmelden: 27 september


Ben jij op zoek naar meer richting of betekenis in je (professionele) leven? Wil je je ontwikkelen in persoonlijk gekozen vaardigheden die bij jouw unieke leven passen? Of zoek je een plek waar je anderen kunt ontmoeten die ook bezig zijn met hun persoonlijke ontwikkeling? Meld je dan aan voor deze Bildung Expeditie!


Achtergrond

Als leerling en student ben je lang genoeg lamgeslagen met eindeloze hoorcolleges, feitjes stampen en droge reflectieverslagen schrijven. Tijd voor actie! Deze Bildung Expeditie is in het leven geroepen door de pioniers van Bildung Nijmegen, die vinden dat jouw persoonlijke ontwikkeling er toe doet en dat je er daarin niet alleen voor zou moeten staan. Want wat vind jij eigenlijk belangrijk in het leven? En op welke prachtige en persoonlijke manier ga jij je stempel drukken op deze wereld? Dat zijn de vragen die er echt toe doen, maar in jouw onderwijs niet aan bod zijn gekomen. Er ‘moet’ van alles in deze drukke wereld; eindelijk mag ook best een over jou gaan! Komend semester bieden we je daarom de kans om, samen met 14 andere deelnemers, en met behulp van onze gidsen, op een persoonlijke expeditie te gaan.


Programma

Laat ik je vast meenemen op reis door het programma van jouw Bildung Expeditie. De expeditie begint gezellig en ontspannen in de “Tussenruimte”: het introductieweekend. Tijdens de expeditie bezoeken we nog allerlei andere gebieden, maar aangekomen in de tussenruimte, weg van planningen, deadlines en tentamenweken is er allereerst tijd voor gezelligheid. Hier ontmoet je ook jouw gids, die je tijdens het programma zal coachen om je eigen project te realiseren. Tijdens het programma wat dan begint zullen we verschillende thema’s behandelen in de vorm van workshopavonden. Het eerste blok staat in teken van identiteit en de liefde en dood. Het tweede blok gaat om het onderzoeken van je drijfveren en je verhouding tot de digitale wereld. En we sluiten af met het oefenen van het functioneren in de wereld; professioneel maar vooral als mens in deze maatschappij. Ben je geïntresseerd en wil je meer dan deze erg korte samenvatting, kijk dan op onze website die in de roze banner hieronder staat.2 weergaven

Comments


bottom of page