top of page

De geest van de Pierson NU

De geest van de Pierson NU is een documentaire over de impact van het Nijmeegse activisme nu en tijdens de Piersonacties van 40 jaar geleden. Naast krakers en andere betrokkenen volgen we activisten die zich inzetten voor onder meer vluchtelingen, gender-diversiteit, het milieu en de Black Lives Matter-beweging.De film is een initiatief van het Nijmeegse productiehuis Dzinga ism Bildung Nijmegen en geregisseerd door Paul Ruven, die onder meer bekend is van Mijn beste Vriendin Anne Frank. De documentaire gaat over de impact van het hedendaagse activisme in Nijmegen en tijdens de Piersonacties ruim veertig jaar geleden.

In de documentaire komen mensen aan bod die nu net zo jong zijn als de personen die indertijd actief waren in de krakersbeweging. Beide leeftijdsgroepen praten over de problematiek rondom activisme, huisvesting en andere urgente maatschappelijke onderwerpen en hoe die verder in ieders leven van invloed is of is geweest.


De Piersonacties

Behalve krakers en mensen die betrokken zijn bij bijvoorbeeld de Nijmeegse Wooncoalitie, volgt de film activisten die zich inzetten voor vluchtelingen, genderdiversiteit, milieuorganisaties en de beweging Black Lives Matter.

Omroep Gelderland zendt de documentaire op 21 en 28 februari in twee delen uit. Het is dan 42 jaar geleden dat de Piersonacties plaatsvonden, waarbij kraakpanden uiteindelijk met geweld ontruimd werden en steeds meer bewoners van Nijmegen sympathisant van de activisten werden.


0 weergaven

Kommentarer


bottom of page