top of page

🇪🇺 De eerste en zeer intense “Transnational Project Meeting” (TPM) binnen het kader van het Erasmus+ KA210 project “START the YOUTH ORG - Support the start of youth organisatie”. 🇪🇺

Bijgewerkt op: 4 jul.

🇪🇺 De eerste en zeer intense “Transnational Project Meeting” (TPM) binnen het kader van het Erasmus+ KA210 project “START the YOUTH ORG - Support the start of youth organisatie”. 🇪🇺


🔹 Het project, waarvan LKL coördineert, heeft als doel jonge animatoren (ook wel jongerenwerkers genoemd) op te leiden en hen de begrippen en hulpmiddelen te geven die nodig zijn om een vereniging te kunnen vormen en deel uit te maken van een Europees netwerk.


🔸 Tijdens de eerste bijeenkomst werden de delegaties uit Italië 🇮🇹, Nederland 🇳🇱 en Slovenië 🇸🇮 door gastheer Aidejoven in Spanje 🇪🇸, in Madrid, uitgenodigd om actief te werken en samen te werken aan het opzetten van een vereniging die de thema's inclusie en diversiteit weerspiegelt


Het thema inclusie en diversiteit was de leidende draad van de hele bijeenkomst en het was mogelijk om twee hele actieve NGO’s op het grondgebied van de Madrid gemeenschap te leren kennen en te bezoeken:” Asociación Barró” en “Europa Joven Madrid”


🔹 Daarnaast maakten we kennis met de diensten van Enisa en de kansen die jonge Spanjaarden die een nieuwe en vernieuwende startup willen creëren.


🔸 De foto's zijn niet voldoende om de emoties over te brengen die wij allemaal, jeugdwerkers en medewerkers, hebben gevoeld bij samen te werken, bij het leren van enkele realiteiten van de jeugdvereniging in Madrid en bij het creëren van nieuwe en kostbare vriendschappen.


🗣️ Getuigenis van Veronica Bolzonella - Nederland.


”Start the Youth org was een plezier. In lijn met de missie van Erasmus+ was dit KA2-project een geweldige kans om samen met een gepassioneerde groep te leren en te groeien.

Het bijwonen van presentaties van organisaties die een rolmodel zijn op het gebied van ngo's en ondernemerschap, het uitwisselen van ideeën met collega-deelnemers met verschillende achtergronden en het deelnemen aan boeiende activiteiten zorgden voor veel expertise en innovatie. De focus op diversiteit en inclusie zette ons allemaal aan om na te denken over de implicaties en impact van onze organisaties, en mogelijk van de organisaties die we nog moeten starten.

De NGO Barrò was een prachtige inspiratiebron, die ons liet zien hoe belangrijk het is om prioriteit te geven aan actie en positieve impact voor gemarginaliseerde gemeenschappen.

Een presentatie van een vertegenwoordiger van ENISA illustreerde de potentiële mogelijkheden en aanmoedigingen voor startende ondernemers, vooral voor jongeren.

Het bezoek aan Europa Joven liet ons kennismaken met de wondere wereld van het Solidariteitskorps en zijn impactvolle mogelijkheden voor zowel vrijwilligers als gastorganisaties.

Tot slot was de Hackathon voor ons deelnemers de kans om alles wat we leerden in de praktijk te brengen en een plan te bedenken om onze eigen organisaties te openen.

Dit alles terwijl we plezier hadden, banden creëerden en de prachtige stad Madrid verkenden.

Zeker een aanrader voor alle jongeren die op zoek zijn naar inzicht en inspiratie om hun eigen weg te beginnen naar nieuwe jongerenorganisaties.”


🔹 Volgende bijeenkomst: Maribor, Slovenië, dan maken we kennis met de thema’s milieu & duurzaamheid.Dank aan Menno Both van Both Social.
66 weergaven

Comments


bottom of page